• <track id="qkxcj"></track><td id="qkxcj"></td>
    <p id="qkxcj"></p>
    1. TAOA陶磊建筑 | 浮院 Floating Courtyard

      icon 2020-03-31 10:39:27
      icon 0

      摘要:這是一個舊房改建的項目,原建筑是一個地上兩層、地下一層的別墅,房屋附屬的空地分布在建筑的四周。這個建筑與周圍的別墅相比,唯一不同的是東側的空地是一個70cm落差的緩坡,在這個普通的別墅區里,成為一個有趣的特質。

      TAOA陶磊建筑 | 浮院 Floating Courtyard

      ??*General Information

      ??Project Name:Floationg Courtyard

      ??Architecture Firm:TAOA陶磊建筑

      ??Website:http://www.i-taoa.com/

      ??Contact e-mail:s@i-taoa.com

      ??Firm Location:Beijing 

      ??Completion Year:2018

      ??Project location: Beijing, China-

      ??Lead Architects: Tao Lei

      ??Lead Architects e-mail: s@i-taoa.com 

      ??*Media Provider

      ??Photo credits: Tao Lei          

      ??Photographer’s website:http://www.i-taoa.com/

      ??Photographer’s e-mail: s@i-taoa.com 

      ??Additional Credits

      ??Design Team: Tao Lei, Chen Zhen, Kang Bozhou, Li Jing, Zhang Jinghong

      ??Engineering: Team Li Yi

      ??Landscape: TAOA陶磊建筑

      ??Interior:TAOA陶磊建筑

      ??Construction: Team Sheng Changwei

      ??Etc.. 

      ??▼?陶磊 

      TAOA陶磊建筑 | 浮院 Floating Courtyard

      ??▼?陶磊 

      TAOA陶磊建筑 | 浮院 Floating Courtyard

      ??▼?陶磊 

      TAOA陶磊建筑 | 浮院 Floating Courtyard

      ??這是一個舊房改建的項目,原建筑是一個地上兩層、地下一層的別墅,房屋附屬的空地分布在建筑的四周。這個建筑與周圍的別墅相比,唯一不同的是東側的空地是一個1750px落差的緩坡,在這個普通的別墅區里,成為一個有趣的特質。

      ??The project is transformed from an old house with two floors above the ground and one floor basement. Vacant space attached to the house is distributed around the building. The only difference between this villa and its neighbor buildings is that the vacant space on the east side is a gentle slope of 70 cm difference, which makes the project interesting in this villa area. 

      ??▼?陶磊

      TAOA陶磊建筑 | 浮院 Floating Courtyard

      ??▼?陶磊

      TAOA陶磊建筑 | 浮院 Floating Courtyard

      ??在設計之初,便以抽象的方式來定義這座建筑,希望做一個擁有無形生活邊界的場所。讓建筑中每個單元統一在新的空間場所中。生活的范圍可以延伸至建筑所占有的全部角落。由清水混凝土澆筑的圍墻與平臺合為一體,漂浮于地面之上,定義了新的空間。 

      ??▼?陶磊 

      TAOA陶磊建筑 | 浮院 Floating Courtyard

      ??東側的微坡與新空間之間形成了一條縫隙。就是這縫隙使院子的整個空間像是飄浮在空氣之中,脫離了原有的環境,形成了全新境界。在其中植入不同樹木和巖石,只有清澈的玻璃劃分出室內與室外,脫離于地面的新空間,恍惚置身于社區之外。 

      ??▼?陶磊 

      TAOA陶磊建筑 | 浮院 Floating Courtyard

      ??▼?陶磊 

      TAOA陶磊建筑 | 浮院 Floating Courtyard

      ??新空間中設置了兩個下沉的庭院,這不光是給地下室提供了自然和視覺的通透性,還為地上新的空間體提供了垂直方向空間的層次和變化,并形成了地上空間區域的界定,在地上這個扁平的新空間中,增加了空間的力量與厚重。這浮于地表的新空間25米邊長的混凝土邊墻全部浮在空中,在混凝土的物理重量之下,形成了空間特有的張力。院中地表向外部空間得到了延伸,與外界相連,使院子無限深遠。生活其中,久坐或行走,總能獲得一種空靈與力量疊加所帶來的安寧與愜意,營造出特有的生活的詩意。 

      ??▼?陶磊  

      TAOA陶磊建筑 | 浮院 Floating Courtyard

      ??The building was defined in an abstract way at the beginning of the design process. The idea is to create a place with invisible life boundary and to integrate each unit into a new space. Living area in this project can be extended to all corners. The space is defined by the floating bare concrete wall, as well as the platform. A gap is formed between the slope and the new space. It is the gap that makes the entire space floating in the air, detached from the original environment and became a new realm. Different trees and rocks are placed in the space. Only the clear glass divides the interior from the exterior. The new space that is detached from the ground seems to be outside the community. Two sunken courtyards provide nature and transparency. Besides, they bring varies of spatial levels into the architecture volume and define the space above the ground. Heaviness and strength is increased in this horizontal space. All the 25 meter-concrete side walls are floating in the air. It creates special tension because of the physical weight of concrete. The courtyard is extended to the outer space and connected with outside, which makes the courtyard far-reaching. One can always get peace and comfort from strength and emptiness while sitting and walking in it. A unique life poetry is created. 

      ??▼?陶磊 

      TAOA陶磊建筑 | 浮院 Floating Courtyard

      ??▼?陶磊 

      TAOA陶磊建筑 | 浮院 Floating Courtyard

      ??▼?陶磊

      TAOA陶磊建筑 | 浮院 Floating Courtyard

      ??這是一個充滿自由的新空間,半戶外與露天庭院相互交織,創造了一個豐富的內部環境,光線時刻不停地變化。與城市空間恰恰相反,這里感受輕松,躲避城市的嘈雜,一種新的半戶外景觀在居家環境中被營造出來。它是為生活定制的新空間,通過豐富的層次感營造出一種新的生活方式。 

      ??This is a new space generates large amount of freeness. Semi-outdoor space and courtyards are interwoven with each other, creating a rich interior environment with constantly changing light. Contrary to the urban space, it is easy to acquire quietness and avoid the noise from the city. A new semi-outdoor landscape is created in the living context. The new space is designed for life. The  new lifestyle is generated through layers of spatial quality. 

      ??▼?陶磊 

      TAOA陶磊建筑 | 浮院 Floating Courtyard

      項目圖紙 

      ??▼Site Plan_總圖

      TAOA陶磊建筑 | 浮院 Floating Courtyard

      ??▼一層平面圖 ?陶磊建筑事務所

      TAOA陶磊建筑 | 浮院 Floating Courtyard

      ??▼二層平面圖 ?陶磊建筑事務所

      TAOA陶磊建筑 | 浮院 Floating Courtyard

      ??▼三層平面圖 ?陶磊建筑事務所

      TAOA陶磊建筑 | 浮院 Floating Courtyard

      ??▼頂部平面圖 ?陶磊建筑事務所

      TAOA陶磊建筑 | 浮院 Floating Courtyard

      ??▼1-1剖面圖 ?陶磊建筑事務所

      TAOA陶磊建筑 | 浮院 Floating Courtyard

      ??▼2-2剖面圖 ?陶磊建筑事務所

      TAOA陶磊建筑 | 浮院 Floating Courtyard

      ??▼3-3剖面圖 ?陶磊建筑事務所

      TAOA陶磊建筑 | 浮院 Floating Courtyard

      ??▼4-4剖面圖 ?陶磊建筑事務所

      TAOA陶磊建筑 | 浮院 Floating Courtyard

      ??▼結構 ?陶磊建筑事務所

      TAOA陶磊建筑 | 浮院 Floating Courtyard

      TAOA陶磊建筑 | 浮院 Floating Courtyard

      陶磊 Tao Lei 

      ??陶磊,TAOA創始人,1976年生于安徽,1997年畢業于中央美術學院附屬中等美術學校,2002年畢業于中央美術學院建筑學院,現同時任教于中央美術學院學院,從1997年正式學習建筑開始,便一直參與中國的建筑實踐,秉承設計概念應與社會實際問題統一的設計原則,2010年開始受到業界及媒體的特別關注,作品廣泛發表于各種媒體及國際專業雜志,并受邀參加各種專業論壇及講座,2012年受到中國建筑傳媒獎青年建筑師獎提名。 

      ??The founder and principal architect of TAOA, Tao Lei received his B. Arch Degree from Central Academy of Fine Arts(CAFA) in 1997. He is also the professor of CAFA. Engaged in architectural practice since 1997, he has been adhered to the principal of innovation as well as the consideration of social practical problem. Tao Lei gains widely attention by both Chinese and international media, whose work were widely published in a large numbers of magazines such as World Architecture and Frame etc. For his academic reputation, he was invited to participate in many seminars and lectures. In 2012, Tao Lei won Young Architect Award nomination of 2012 China Architecture Media Awards .

      標簽:

      熱門資訊排行

      • 資訊專區
      • 圖片專區
      • 品牌專區

      申請免費量房驗房

      icon

      請輸入1000以內的建筑面積

      icon

      請輸入您的姓名

      icon

      輸入您正確的手機號碼

      icon
      獲取動態密碼

      請輸入驗證碼

      icon
      5
      恭喜您預約91裝修服務已成功
      稍后會有客服聯系您
      a黄片

    2. <track id="qkxcj"></track><td id="qkxcj"></td>
      <p id="qkxcj"></p>